Kalorier i Havrebrød

HavrebrødKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3028.34.359.2
i 10 gram produkt30.20.80.45.9
i 25 gram produkt75.52.11.114.8
i 50 gram produkt1514.22.229.6
i 250 gram produkt75520.810.8148
i 1 kilo produkt30208343592
"Havrebrød" er en nordeuropeisk brød laget av havregryn og mel. Det er en populær frokostmat og er ofte spist med smør og ost eller syltetøy på toppen. Havrebrød er kjent for å være en sunn alternativ til andre brødtyper på grunn av sitt høye innhold av fiber og lite fett.

En standard porsjon av havrebrød (ca. 70 gram) gir 302 kalorier, 8,3 gram protein, 4,3 gram fett og 59,2 gram karbohydrater. Proteininnholdet i brødet kommer hovedsakelig fra havren som er en god proteinkilde for vegetarer. Fettinnholdet er lavere enn i andre brødtyper, noe som gjør havrebrød til et godt alternativ for de som ønsker å redusere sitt fettinntak. Karbohydratinnholdet er høyt, men det meste av karbohydratene er av komplekst type som gir langsommere tilførsel av energi og metthetsfølelse over lang tid.

Havrebrød er også en kilde til flere mineraler og vitaminer, spesielt jern, magnesium og folat. Det er også en kilde til antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Samlet sett er havrebrød en sunn og næringsrik matvare som kan hjelpe deg å få en god start på dagen og føle deg mett og energisk gjennom formiddagen.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået