Kalorier i Nyre

NyreKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt9516.33.30.9
i 10 gram produkt9.51.60.30.1
i 25 gram produkt23.84.10.80.2
i 50 gram produkt47.58.21.70.5
i 250 gram produkt237.540.88.32.3
i 1 kilo produkt950163339
Nyre er en type mat som er rik på næringsstoffer. Dette produktet er kjent for å være en god kilde til protein, noe som er viktig for å holde kroppen sunn og sterk. I tillegg inneholder nyre en liten mengde fett og karbohydrater, noe som gjør det til et godt valg for de som ønsker å opprettholde en sunn vekt.

Nyre kommer fra høyre eller storfe, og det er vanligvis tilberedt ved å koke eller steke den. Det er en svært populær mat i mange forskjellige land, og det brukes i en rekke tradisjonelle retter.

Nyre er også en god kilde til vitaminer og mineraler, inkludert jern, sink og vitamin B12. Disse næringsstoffene er viktige for å opprettholde en sunn kropp, og de kan hjelpe til med å forebygge sykdommer.

En annen fordel med nyre er at det er svært allsidig. Det kan brukes i alt fra gryteretter til burgere, og det er en god erstatning for andre typer kjøtt. Med sin unike smak og næringsprofil, blir nyre stadig mer populær blant folk som er opptatt av sunn mat og livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået