Kalorier i Honningbie

HonningbieKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3240.3079.5
i 10 gram produkt32.4008
i 25 gram produkt810.1019.9
i 50 gram produkt1620.2039.8
i 250 gram produkt8100.80198.8
i 1 kilo produkt324030795
"Honningbie" er en søt og klebrig honninglignende substans som brukes i matlaging og bakst. Det er laget av nektar fra blomster og bier regurgiterer og bearbeider dette til honningbie. Honningbie er en velsmakende og sunn erstatning for vanlig sukker, takket være sin naturlige fiber og antioksidantegenskaper. Den har også lav glykemisk indeks og kan dermed hjelpe til med å regulere blodsukkernivået. Honningbie er en god kilde til karbohydrater, men er også lav i protein og fett. Den kan brukes som en ingrediens i marinader, sauser og dressing, eller som en søtning i bakst og desserter. Honningbie er også en populær ingrediens i tradisjonelle medisinpraksiser, og er kjent for å hjelpe på hoste og sår hals når det blandes med varmt vann og sitronsaft. Uansett hvordan du velger å bruke det, er honningbie en deilig og sunn ingrediens som bør være en del av alles kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået