Kalorier i Aborr

AborrKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8518.11.30
i 10 gram produkt8.51.80.10
i 25 gram produkt21.34.50.30
i 50 gram produkt42.59.10.70
i 250 gram produkt212.545.33.30
i 1 kilo produkt850181130
Aborr er en deilig spisefisk som tilhører familien percidae. Den er også kjent som europeisk abbor og forekommer naturlig i ferskvann i Europa og Asia. Med en mild smak og fast tekstur er aborr ofte en populær ingrediens i fiskeretter. Den er også rik på protein og lav på fett, noe som gjør den til et sunt alternativ for de som ønsker å holde seg i form. Med kun 85 kalorier per porsjon, er aborr også en god kilde til karbohydrater og vitaminer som bidrar til en balansert og næringsrik diett. Uansett om du steker den, baker den eller griller den, vil aborr alltid være en smakfull og sunn måte å tilberede fisk på.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået