Kalorier i Pannekaker

PannekakerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1887.86.124.9
i 10 gram produkt18.80.80.62.5
i 25 gram produkt4721.56.2
i 50 gram produkt943.93.112.5
i 250 gram produkt47019.515.362.3
i 1 kilo produkt18807861249
"Pannekaker" er en populær norsk matrett som ligner på amerikanske pannekaker. Den er kjent for å være enkel å lage og utrolig smakfull. Pannekaker er en flat og rund deig som er stekt i en panne eller på en plate. De kan være tilberedt med mange forskjellige ingredienser, som melk, egg, sukker og hvetemel og kan serveres med forskjellige tilbehør som syltetøy, sukker eller lønnesirup.

Kalorimessig er pannekaker relativt moderate med en gjennomsnittsverdi på 188 kalorier per 100 gram. Pannekaker har et høyt karbohydratinnhold og en moderat mengde protein og fett. Denne retten passer godt for de som ønsker en enkel og kjapp matopplevelse uten å overskride det daglige inntaket av kalorier økning. Pannekaker kan også enkelt tilpasses ulike kostholdspreferanser, og kan lages med glutenfritt mel eller plantebaserte melk som soyamelk eller havremelk.

Pannekaker er et godt valg for matelskere som ønsker en rask, velsmakende og enkel matopplevelse til frokost, lunsj eller middag.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået