Kalorier i Linse

LinseKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt33025.4357.5
i 10 gram produkt332.50.35.8
i 25 gram produkt82.56.40.814.4
i 50 gram produkt16512.71.528.8
i 250 gram produkt82563.57.5143.8
i 1 kilo produkt330025430575
Linse er en type belgfrukt som vokser i belger. Denne planten brukes i matlaging og er kjent for å være en god kilde til protein og karbohydrater. Linse har også et høyt innhold av fiber, noe som gjør det til et sunt og næringsrikt alternativ til kjøtt eller andre proteinkilder. Linse kan brukes i mange forskjellige retter, fra supper til salater, karrierer og gryteretter. Den har en nøtteaktig smak og en myk konsistens, og kan varieres i smak ved å tilsette krydder eller andre ingredienser. Linse er også en god kilde til jern og andre vitaminer og mineraler, og er et flott alternativ for vegetarianere og veganere som ønsker å øke proteininntaket sitt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået