Kalorier i Nepe

NepeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt261.10.38.2
i 10 gram produkt2.60.100.8
i 25 gram produkt6.50.30.12.1
i 50 gram produkt130.60.24.1
i 250 gram produkt652.80.820.5
i 1 kilo produkt26011382
Nepe er en grønnsak som er en del av kålfamilien. Denne rotgrønnsaken regnes ofte som en favoritt blant nordmenn. Den har en mild og søt smak. Nepe egner seg godt til stuing og som tilbehør til middager.

I tillegg til smaken er nepe også en sunn grønnsak. Den er rik på fiber og inneholder lite kalorier. Nepe er også en kilde til viktige næringsstoffer som vitamin C og kalium.

Nepe kan ha en positiv effekt på fordøyelsen på grunn av sitt høye fiberinnhold. Det kan også bidra til å senke kolesterolnivåene og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Med sin unike søte smak og høye næringsinnhold, er nepe et flott alternativ til andre rotgrønnsaker. Enten du steker, koker eller stuer den, vil nepe gi smak og næring til måltidet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået