Kalorier i Mule

MuleKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8817.62.10
i 10 gram produkt8.81.80.20
i 25 gram produkt224.40.50
i 50 gram produkt448.81.10
i 250 gram produkt220445.30
i 1 kilo produkt880176210
Mule, også kjent som hjerteskjell, er en delikatesse som er kjent for sin velsmakende og saftige kjøtt. Disse bløtdyrene finnes i saltvann, spesielt langs kysten av Norge. Deres kjøtt har en mild smak med en søt ettersmak, og brukes ofte i retter som suppe og pasta.

Mule har en moderat mengde kalorier med høyt proteininnhold, som gjør dem til en sunn kilde til næringsstoffer. De har et lavt innhold av fett og karbohydrater, og er derfor en flott matvare for de som ønsker å opprettholde et balansert kosthold.

Det er viktig å merke seg at mule bør tilberedes med forsiktighet for å unngå at de blir seige. Kokkene anbefaler å dampe dem i noen minutter eller å grille dem raskt for å få mest mulig ut av smaken.

Alt i alt er mule en flott ingrediens å ha på kjøkkenet, da den gir en sunn og smakfull variasjon til enhver rett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået