Kalorier i Pepparkaker

PepparkakerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt4575.315.972.5
i 10 gram produkt45.70.51.67.3
i 25 gram produkt114.31.3418.1
i 50 gram produkt228.52.7836.3
i 250 gram produkt1142.513.339.8181.3
i 1 kilo produkt457053159725
Pepparkaker er en av de mest populære julekakene i hele Norden. Disse småkakene er laget av en blanding av krydder som inkluderer kanel, ingefær, nellik og kardemomme, og smaken er både søt og krydret på samme tid. Pepparkaker har en historie som går tilbake til middelalderen, og for mange er de en viktig del av juletradisjonene.

I tillegg til å være en populær julekake, er pepparkaker også et sunnere alternativ til andre søtsaker. Deres kaloriinnhold er moderat, og de er rike på fiber og karbohydrater. De er også en god kilde til kalsium og jern. Pepparkaker kan være et flott alternativ for de som ønsker å unngå søtsaker som er høye på fett og sukker.

Pepparkaker er også enkel å tilpasse til individuelle preferanser. De kan lages i en rekke størrelser og former, fra små, rundkakede kaker til store, hjerteformede pepperkaker. De kan også være pyntet med et bredt utvalg av dekorasjoner, inkludert frostinger, sukker og spiselige perler.

Uansett om du spiser dem tradisjonelt med kaffe eller te, eller bruker dem i kreative juledessertoppskrifter, vil pepparkaker alltid være en populær og smakfull del av feriefeiringen.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået