Kalorier i Sprit 40 %

Sprit 40 %KalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt233000
i 10 gram produkt23.3000
i 25 gram produkt58.3000
i 50 gram produkt116.5000
i 250 gram produkt582.5000
i 1 kilo produkt2330000
"Sprit 40 %" er en alkoholholdig drikkevare med en alkoholprosent på 40%. Denne drikktypen er vanligvis produsert av korn, røde og hvite druer, eller andre frukter. Sprit er en av de mest populære drikkene i verden og brukes mye i cocktails.

Kun en enkelt porsjon "sprit 40 %" gir 233 kalorier og ingen protein, fett eller karbohydrater. Det gjør denne drikken ideell for de som ønsker å holde kaloriinntaket nede, men samtidig nyte en deilig og fyldig smak.

Det er viktig å være oppmerksom på at "sprit 40 %" ikke er en sunn drikketype, og bør nytes med forsiktighet. Overforbruk kan føre til høyt blodtrykk, leverskader og andre helseproblemer. Det anbefales at voksne menn begrenser sitt forbruk til 2 drinker per dag, mens kvinner kun bør drikke 1 drink om dagen.

Alt i alt er "sprit 40 %" en deilig og populær drikketype som kan nytes i moderate mengder. Dens høye kaloriinnhold gjør den til et ugunstig valg for de som ønsker å gå ned i vekt eller vedlikeholde en sunn livsstil, men den kan likevel nytes som en godbit i sosiale sammenhenger eller som en spesiell godbit etter en lang dag."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået