Kalorier i Gravlaks

GravlaksKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt17921.29.22.8
i 10 gram produkt17.92.10.90.3
i 25 gram produkt44.85.32.30.7
i 50 gram produkt89.510.64.61.4
i 250 gram produkt447.553237
i 1 kilo produkt17902129228
Gravlaks er en populær matrett i Norge som lages av rå laks som er marinert med salt, sukker og dill. Navnet "gravlaks" kommer fra det gamle norske ordet "grav" som betyr "å grave", da laksen tradisjonelt ble gravd ned i jorden for å modne. I dag blir gravlaksen vanligvis marinert og modnet i kjøleskap, men smaken og bruken er den samme.

Gravlaks har en delikat smak og en fløyelsaktig tekstur. Den er vanligvis servert som en del av en frokost eller lunsj tallerken, sammen med rømme, ferske urter, sitron og flatbrød. Gravlaks kan også brukes som et pålegg til sandwich eller som en forrett til middag.

En 100 gram servering av gravlaks inneholder rundt 179 kalorier, 21.2 gram protein, 9.2 gram fett og 2.8 gram karbohydrater. På grunn av sitt høye proteininnhold, er gravlaksen et utmerket valg for de som ønsker å øke sin proteininntak og bygge muskler. Den er også rik på omega-3 fettsyrer som er kjent for å bidra til hjertehelse og redusere betennelse.

Til tross for sin popularitet i Norge, er gravlaks blitt et elsket matvare over hele verden. Med sin unike smak, næringsrik profil og mangfoldig bruk er gravlaks en matrett som vil glede smaksløkene og kroppen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået