Kalorier i Kjøttdeig

KjøttdeigKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt19617140.3
i 10 gram produkt19.61.71.40
i 25 gram produkt494.33.50.1
i 50 gram produkt988.570.2
i 250 gram produkt49042.5350.8
i 1 kilo produkt19601701403
Kjøttdeig er en vanlig ingrediens i det norske kjøkkenet og brukes til en rekke forskjellige retter. Det er en type hakket kjøtt som vanligvis lages av storfekjøtt eller svinekjøtt, og kan også inkludere andre typer kjøtt som lam eller kylling.

Kjøttdeig er rik på protein, og inneholder også en moderat mengde fett og karbohydrater. Det er en kilde til viktige næringsstoffer som jern, sink og vitamin B12.

Dette alsidige produktet kan brukes til å lage en rekke ulike retter, inkludert kjøttboller, kjøttsaus og taco-fyll. Det er også en populær ingrediens i gryteretter og pai.

Når du kjøper kjøttdeig, er det viktig å velge en høykvalitetsvariant som er fersk og har en god lukt. Det er også lurt å sjekke innholdsfortegnelsen for å sikre at det ikke er tilsatt unødvendige ingredienser eller kunstige tilsetningsstoffer.

Uansett hvordan du bruker det, er kjøttdeig en populær og allsidig ingrediens som kan tilføre smak, næringsstoffer og tekstur til mange ulike retter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået