Kalorier i Rogn

RognKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt14217.16.63.6
i 10 gram produkt14.21.70.70.4
i 25 gram produkt35.54.31.70.9
i 50 gram produkt718.63.31.8
i 250 gram produkt35542.816.59
i 1 kilo produkt14201716636
Rogn – sunn kilde med høyt næringsinnhold

Rogn, også kjent som rognkjeks, er en fisk som anses som en sunn matvarekilde. Den blir spesielt verdsatt for sin høye næringsverdi og rike smak. Rogn kjennetegnes av sin myke konsistens og den gode smaken. Dette gjør den til et populært element i mange retter og oppskrifter.

I tillegg til å være en kilde til protein, gir rognen deg også mange andre næringsstoffer som er essensielle for kroppen din. Den inneholder for eksempel flere vitaminer og mineraler, inkludert vitamin B12, jod og selen. Disse næringsstoffene kan bidra til å forbedre helsen og styrke immunforsvaret ditt.

Videre, rognen er også kjent for sin lave mengde kalorier og fett, og den er en god kilde til omega-3 fettsyrer. Dette gjør den til et smart valg for folk som ønsker å spise sunt og opprettholde en sunn kroppsvekt.

Rognen kan inngå i mange forskjellige oppskrifter, enten som pålegg, i salater eller i fiskeretter. Den kan også tilberedes enkelt ved å dampkoke eller grille den og servere den med friske grønnsaker og en sunn saus.

Kort sagt, rognen er en flott matvare som gir deg mye næringsstoffer og smak. Legg den til i din diett som en kilde til sunn mat, og nyt dens gode smak og fordelene den gir kroppen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået