Kalorier i Fenalår

FenalårKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt31326.223.10
i 10 gram produkt31.32.62.30
i 25 gram produkt78.36.65.80
i 50 gram produkt156.513.111.60
i 250 gram produkt782.565.557.80
i 1 kilo produkt31302622310
Fenalår er en tradisjonell norsk tørket og saltet spekemat som er laget av lam eller sau. Dette produktet er kjent for sin unike smak og tekstur, og er en favoritt blant nordmenn til tross for sin høye fettinnhold. Fenalår er laget ved å tørke og salte lammelår i flere uker, noe som gir en holdbarhet på flere måneder.

Dette produktet er rikt på protein, og er et godt alternativ for de som ønsker å øke proteininntaket sitt. Det har også et høyt fettinnhold, som gjør at det kan være mer kaloririkt enn noen andre typer spekemat. Men det er viktig å være oppmerksom på at dette er sunt fett, som kan gi positive helsefordeler når det konsumeres i moderate mengder.

Fenalår er perfekt som en del av en norsk frokost eller som et mellommåltid. Det kan også brukes som en ingrediens i forskjellige retter, som for eksempel salater eller omeletter. Det er en stor del av det norske kulturarvet, og er et produkt som mange nordmenn har et nært forhold til.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået