Kalorier i Fiskekaker

FiskekakerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1138.42.97
i 10 gram produkt11.30.80.30.7
i 25 gram produkt28.32.10.71.8
i 50 gram produkt56.54.21.53.5
i 250 gram produkt282.5217.317.5
i 1 kilo produkt1130842970
"Fiskekaker" er en tradisjonell norsk matrett laget av fisk, poteter og krydder. Denne retten er kjent for sin delikate smak og høyt proteininnhold. Fiskekaker kan serveres på forskjellige måter - enten som hovedrett med saus og poteter, eller i en sandwich fylt med salat og dressing.

Fiskekaker har sosial og kulturell betydning i Norge, og de er en favoritt blant både voksne og barn. Dette skyldes blant annet deres allsidighet og smakfulle egenskaper. Denne retten er også populær blant personer som følger en diett med lavt fettinnhold og høyt proteininnhold.

En enkelt fiskekake har 113 kalorier, 8,4 g protein, 2,9 g fett og 7 g karbohydrater. Dette gjør fiskekaker til et sunt og næringsrikt valg. Fiskekaker er spesielt rike på essensielle omega-3 fettsyrer som er viktig for å opprettholde en sunn kropp og skarpt sinn.

En annen god ting med fiskekaker er at de er enkle å tilberede. De kan stekes eller dampes på kort tid, og de kan fryses for senere bruk. Fiskekaker er også tilgjengelige på de fleste supermarkeder og matbutikker i Norge.

Alt i alt er fiskekaker en deilig og sunn matrett som har vært en favoritt blant folk i Norge i generasjoner. Med sin allsidighet og næringsrikhet, er dette virkelig en rett som er verdt å prøve.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået