Kalorier i Sukkererter

SukkererterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt363.40.25
i 10 gram produkt3.60.300.5
i 25 gram produkt90.90.11.3
i 50 gram produkt181.70.12.5
i 250 gram produkt908.50.512.5
i 1 kilo produkt36034250
"Sukkererter" er en populær grønnsak som kommer fra erterfamilien. Den er kjent for å være en næringsrik og sunn matvare med et lavt kaloriinnhold. Sukkererter er rike på protein, som er byggesteiner for muskler og gir kroppen energi. De inneholder også få fettstoffer, som gjør dem til en sunn matvare for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil.

Sukkererter er en kilde til komplekse karbohydrater, som gir kroppen energi og metter lenge. De er også en utmerket kilde til fiber, som er viktig for å opprettholde en sunn fordøyelse og regulere blodsukkernivåene. Fiber hjelper også til å øke metthetsfølelsen, og kan dermed bidra til å regulere vekten.

Sukkererter kan spises rå eller kokt, og er en populær ingrediens i salater, gryteretter og wok-retter. De gir en nøtteaktig smak som passer godt sammen med andre grønnsaker og kjøtt.

Sukkererter er en rik kilde til vitaminer og mineraler, spesielt vitamin C og A, som er viktig for immunsystemet og synet. De inneholder også kalium, jern og kalsium som er viktig for å opprettholde en sunn kropp.

Alt i alt er sukkererter en næringsrik og sunn matvare som bør være en del av et sunt og balansert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået