Kalorier i Fruktsukker

FruktsukkerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3730091.7
i 10 gram produkt37.3009.2
i 25 gram produkt93.30022.9
i 50 gram produkt186.50045.9
i 250 gram produkt932.500229.3
i 1 kilo produkt373000917
"Fruktsukker" er en søtning laget av frukt som kan brukes som erstatning for vanlig sukker. Den er kjent for å ha en høyere fruktoseinnhold enn pulverisert sukker og er ideell for personer som ønsker å redusere mengden tilsatt sukker i kostholdet. "Fruktsukker" har en søt smak og kan brukes i baking, i te eller kaffe eller som et alternativ til sirup og honning. Den inneholder også færre kalorier enn vanlig sukker og kan derfor favorisere en sunn livsstil og hjelpe til med vektnedgang. "Fruktsukker" bør imidlertid brukes med måte og i begrensede mengder, ettersom overdreven inntak kan føre til en økning i blodsukker og triglyserider i kroppen. Alt i alt kan "fruktsukker" være et sunt og praktisk alternativ for de som ønsker å redusere sukkerinntaket og opprettholde en sunn livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået