Kalorier i Paprika, Gul

Paprika, gulKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt281.20.25.3
i 10 gram produkt2.80.100.5
i 25 gram produkt70.30.11.3
i 50 gram produkt140.60.12.7
i 250 gram produkt7030.513.3
i 1 kilo produkt28012253
Paprika, gul er en saftig og søt paprika som er populær blant nordmenn. Denne paprikaen er kjent for sin dype gule farge og sin rike smak. Paprikaen har en mildere smak enn chili og er derfor velegnet for dem som ønsker litt smak, men ikke ønsker for mye styrke.

Paprika, gul inneholder 28 kalorier per 100 gram og er derfor en god kilde til energi. Den inneholder også 1,2 gram protein, 0,2 gram fett og 5,3 gram karbohydrater. Paprika, gul er også rik på vitamin C og er en god kilde til antioksidanter.

Denne paprikaen er ideell for matlaging og kan brukes i en rekke forskjellige retter. Den kan legges til salater for å gi litt ekstra smak eller stekes sammen med andre grønnsaker og kjøtt for å lage en deilig middag. Paprika, gul kan også brukes som en sunn og næringsrik snacks når du ønsker en liten matbit.

Alt i alt er paprika, gul en smakfull og næringsrik paprika som er et flott tilskudd til ethvert kosthold. Den kan brukes i en rekke forskjellige retter og er kjent for sin søte og saftige smak. Prøv den neste gang du skal lage mat og oppdag hvorfor denne paprikaen er så populær blant nordmenn.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået