Kalorier i Spisskummen

SpisskummenKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt38018.122.545.1
i 10 gram produkt381.82.34.5
i 25 gram produkt954.55.611.3
i 50 gram produkt1909.111.322.6
i 250 gram produkt95045.356.3112.8
i 1 kilo produkt3800181225451
Spisskummen er en eterisk plante som tilhører persillefamilien, og det er en populær krydderurt som brukes for å gi smak til et bredt utvalg av retter. Denne planten dyrkes hovedsakelig i Middelhavsområdet, men brukes nå globalt på grunn av dens aroma og smak.

Spissskummen har en karakteristisk smak som er sterk, varm og litt bitter. Det brukes vanligvis i små mengder og kan gi maten et krydret og varmt løft. Det er spesielt populært i middelhavs- og middelalderske- stilretter.

I tillegg til smaken, har spisskummen også noen helsefordeler. Det er en kilde til antioksidanter som bidrar til å beskytte cellene mot frie radikaler. Det kan også hjelpe til med fordøyelsen, da det kan hjelpe til med å redusere luft i magen. Det er også en kilde til jern, som er viktig for å opprettholde sunn blodcelleproduksjon.

Kort oppsummert, spisskummen er en allsidig og smaksfull krydderurt som kan tilsettes mange forskjellige retter. Det gir et varmt og krydret løft til maten, samtidig som det kan gi noen helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået