Kalorier i Lutefisk

LutefiskKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt286.30.30
i 10 gram produkt2.80.600
i 25 gram produkt71.60.10
i 50 gram produkt143.20.20
i 250 gram produkt7015.80.80
i 1 kilo produkt2806330
Lutefisk er en norsk tradisjonsrett, der hovedingrediensen er tørrfisk. Rettene spises som regel i julehøytiden og har en lang historie i norge. Lutefisk er skikkelig lutfisk som først har blitt tørket, for deretter blitt lagt i en blanding av vann og lut, som gir en helt spesiell smak. Lutefisk er karakteristisk mildt og søtt på smak og har en spesiell konsistens som gjør den unik. Den skal være hvit, halvdempet og seig, uten at den er gummiaktig eller seig. For at lutet fisk skal bli perfekt, må den bli kokt i vann med enkelte urter. Rettene kan serveres med grønnsaker eller saus, og det er ikke uvanlig å spise lutefisk med poteter. Lutefisk har høy næringsverdi og er full av proteiner og andre viktige næringsstoffer, som sørger for at du holder deg mett og tilfredsstilt lenge.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået