Kalorier i Riskaker

RiskakerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3688376
i 10 gram produkt36.80.80.37.6
i 25 gram produkt9220.819
i 50 gram produkt18441.538
i 250 gram produkt920207.5190
i 1 kilo produkt36808030760
Riskaker er en av de mest populære snackene i Norge, som er laget av ris. Den er en sunnere alternativ til potetgull, med et høyt innhold av karbohydrater og lavt innhold av fett og protein. Riskaker er en tynn og sprø skive som kan brukes som et alternativ til brød, eller som en enkel snack. Den er rik på fiber, og kan derfor hjelpe til med fordøyelsen og bidra til en sunn livsstil. Videre er riskaker tilgjengelig i forskjellige smaker som kanel, sjokolade, og yoghurt. Den er allsidig og kan spises når som helst på dagen, og er perfekt for de som ønsker et enkelt og sunt alternativ til snacks.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået