Kalorier i Sopp

SoppKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt332.90.35.7
i 10 gram produkt3.30.300.6
i 25 gram produkt8.30.70.11.4
i 50 gram produkt16.51.50.22.9
i 250 gram produkt82.57.30.814.3
i 1 kilo produkt33029357
Sopp er en deilig og sunn rett fra norsk matkultur. Dette er en varm suppe laget av naturlige og ferske ingredienser, som blant annet grønnsaker, kylling eller kjøtt. Suppen er balansert og næringsrik, med et lavt kaloriinnhold og høy protein- og karbohydratinnhold.
Sopp kan være en flott hovedrett eller en god servering på en kald dag. Den er fyldig, mettende og deilig smakfull. Én servering av sopp gir deg nok næringsstoffer og energi for en hel dag. Det kan også være en flott tilleggsmat for en komplett diett og helsemessige fordeler.
Prøv sopp for å få en sunn og næringsrik middag eller lunsj, som er enkel å tilberede og som vil gi deg en følelse av komfort og velvære.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået