Kalorier i Nypotet

NypotetKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt701.5015.7
i 10 gram produkt70.201.6
i 25 gram produkt17.50.403.9
i 50 gram produkt350.807.9
i 250 gram produkt1753.8039.3
i 1 kilo produkt700150157
"Nypotet" er en velsmakende rotgrønnsak som tilhører familien av poteter. Den er kjent for sin delikate smak og myke konsistens. Denne allsidige grønnsaken kan brukes til å tilberede en rekke deilige retter, og har blitt en viktig del av det norske kostholdet.

"Nypotet" er rik på næringsstoffer som gir kroppen din det den trenger for å trives. Den er spesielt kjent for sitt høye innhold av vitamin C og fiber, som bidrar til å styrke immunforsvaret og opprettholde en sunn tarmfunksjon.

I tillegg er "nypotet" lav på kalorier og metter godt, noe som gjør den til en populær ingrediens i lavkalori-dietter. Denne smakfulle grønnsaken er også en god kilde til karbohydrater og protein, som er viktig for å holde kroppen din i god form.

Så neste gang du lager mat, hvorfor ikke prøve å legge til "nypotet"? Med sin delikate smak og ernæringsmessige fordeler er denne rotgrønnsaken en flott måte å gjøre måltidene dine sunnere og mer tilfredsstillende.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået