Kalorier i Persillerot

PersillerotKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt372.30.65.5
i 10 gram produkt3.70.20.10.6
i 25 gram produkt9.30.60.21.4
i 50 gram produkt18.51.20.32.8
i 250 gram produkt92.55.81.513.8
i 1 kilo produkt37023655
Persillerot er en rotgrønnsak som tilhører samme familie som persille og selleri. Den er kjent for sin milde smak og knudrete utseende. Persillerot kan brukes i en rekke ulike retter og er særlig populært i supper og gryter.

Selv om persilleroten er en rotgrønnsak, har den faktisk ganske lite stivelse. Det gjør den til et godt valg for de som ønsker å begrense sitt inntak av karbohydrater.

Persillerot er også en god kilde til vitamin C, vitamin K og kalium. Det er også en god kilde til fiber. Persillerot kan hjelpe til med å senke blodtrykket og kan også hjelpe til med fordøyelsen.

Når det gjelder matlaging, kan persillerot enten kokes eller stekes. Den kan også brukes til å lage chips som en sunnere snack. Persillerot kan også være en erstatning for poteter i en rekke retter.

Samlet sett er persillerot en næringsrik og allsidig rotgrønnsak som har mange helsefordeler. Med sin milde smak og allsidighet, er den en flott ingrediens for å legge til smak og næring til ulike retter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået