Kalorier i Honningmelon

HonningmelonKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt370.50.18.3
i 10 gram produkt3.70.100.8
i 25 gram produkt9.30.102.1
i 50 gram produkt18.50.30.14.2
i 250 gram produkt92.51.30.320.8
i 1 kilo produkt3705183
Honningmelon, også kjent som honningmelon eller cantaloupe, er en saftig og søt frukt som tilhører gresskarfamilien. Den er vanligvis rund eller oval, og har et grønt eller gulaktig skall med et karakteristisk furet mønster. Inni skallet er det saftig, oransje kjøtt som er rikt på både smak og næringsstoffer.

Honningmelon er en utmerket kilde til vitaminer og mineraler som kroppen trenger for å fungere optimalt. Den er spesielt rik på vitamin C og A, som bidrar til å styrke immunforsvaret og beskytte cellene mot skader forårsaket av frie radikaler. Den inneholder også kalium, som er viktig for hjertets helse og muskelfunksjon.

I tillegg til å være sunn, er honningmelon også enkel å tilberede og allsidig. Den kan spises alene som en sunn og forfriskende snacks, eller brukes som ingrediens i en rekke retter. Honningmelon kan kuttes opp og blandes med andre frukter for en deilig fruktsalat, eller brukes i smoothies og juicer for ekstra smak og ernæring.

Honningmelon er perfekt for de som ønsker å leve et sunt og balansert liv. Med sin deilige smak og næringsrike profil, er dette en frukt som alle bør inkludere i kostholdet sitt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået