Kalorier i Multer

MulterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt451.30.97.7
i 10 gram produkt4.50.10.10.8
i 25 gram produkt11.30.30.21.9
i 50 gram produkt22.50.70.53.9
i 250 gram produkt112.53.32.319.3
i 1 kilo produkt45013977
Multer er en bærart som vokser naturlig i de nordlige regionene, inkludert Norge. De er små, delikate og røde i fargen, og de vokser i klaser. Disse bærene er rike på antioksidanter og har diverse helsefordeler, og de er kjent for å være utsøkt i smak.

En av fordelene med multer er at de er lave på kalorier, noe som gjør det til en perfekt snack for de som ønsker å holde seg sunne og i form. Én servering på 100 gram inneholder kun 45 kalorier, og på samme tid har en høy konsentrasjon av fiber og vitamin C.

I tillegg til dette, er multer også en god kilde for både protein og karbohydrater. Dette gjør det til en god ingrediens i måltidene for de som ønsker å øke sin fysiske trening eller å legge på seg muskelmasse.

Sist men ikke minst, så kan disse bærene også brukes i ulike matretter. Ettersom de har en søt og syrlig smak, passer de perfekt i forskjellige desserter, og de kan også brukes i saus eller som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Med sin unike smak og høye næringsinnhold, er multer en essensiell del av det norrøne kostholdet, og de er et symbol på naturens skjønnhet og rikdom.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået