Kalorier i Potetmos

PotetmosKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt9423.513.6
i 10 gram produkt9.40.20.41.4
i 25 gram produkt23.50.50.93.4
i 50 gram produkt4711.86.8
i 250 gram produkt23558.834
i 1 kilo produkt9402035136
Potetmos er en klassisk norsk rett, som er laget av kokte poteter som er most sammen med melk og smør. Denne retten er kjent for sin silkemyke konsistens og delikate smak.

Som en av de populære rettene i det norske kjøkkenet, er potetmos vanligvis servert som tilbehør til mange typer av mat. Den passer perfekt til kjøttretter som kjøttkaker, stek og kjøttboller.

Potetmos kan også være en sunn side rett, siden den inneholder mange næringsstoffer. En servering av potetmos gir deg 94 kalorier, 2 gram protein, 3,5 gram fett og 13,6 gram karbohydrater.

I tillegg til sin næringsverdi er potetmos også en enkel rett å tilberede. Alt du trenger å gjøre er å koke poteter og deretter mose dem sammen med melk og smør. Retten kan til og med lagres i kjøleskapet og gjenoppvarmes senere.

Potetmos er en klassisk norsk rett, som har en flytende og kremaktig konsistens og en mild smak. Det er en sunn og næringsrik side rett, som er lett å tilberede og passer perfekt sammen med en rekke forskjellige matretter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået